Elena Avram este medic specialist oftalmolog al cărui parcursul profesional evidențiază o pregătire temeinică, cu stagii de pregătire inclusiv în străinătate (USA, Italia, Franța și Germania). Este supraspecializată în tratamentul ambliopiei, iar începând cu anul 2010 a fost investigator principal și responsabilă de organizarea Programului „Terapie Vizuală Computerizată” (Sibiu), program destinat pacienților cu ambliopie. A prezentat și publicat multiple lucrări și articole de cercetare. Este reviewer al prestigioasei reviste științifice BMJ Online Ophthalmology (varianta online a revistei British Journal of Ophthalmology). În anul 2018 a urmat un program de Fellowship de Cercetare în Oftalmologie (Germania), fiind implicată în studii privind cele mai moderne tehnologii în operația de cataractă. Este membră a următoarelor societăți: Societatea Română de Oftalmologie, Societatea Română de Oftalmopediatrie, Societatea Europeană de Cataractă şi Chirurgie Refractivă și Societatea Română de Genetică Medicală.
 
 
 
 
 

Care sunt din punctul dvs. de vedere cele mai importante calități pentru a fi un medic/chirurg foarte bun?

 

    "Consider că cele mai importante calități pentru a excela în profesia de medic sunt: pregătirea permanentă în domeniul în care profesezi, dorința de a te informa privind noile tratamente disponibile, minuționzitate și rigurozitate în evaluarea cazurilor."

 

 

Care sunt cele mai importante 3 calitati ale dumneavoastra, care va ajuta sa va imbunatatiti constant cunostintele in domeniul in care lucrati?

 

    "Curiozitatea, perfectionismul și perseverența sunt calitățile care m-au ajutat să avansez în carieră și care mă determină să îmi dezvolt permanent abilitățile profesionale."

 

 

Care parte din munca ta îți place cel mai mult?

 

    "Domeniile de interes preferate sunt ambliopia, având o vastă experiență în tratamentul acestei patologii, oftalmogenetica, reprezentând o subspecialitate în plină dezvoltare pe plan internațional, și activitatea de cercetare."

 

 

Cum v-a ajutat Spitalul Infosan sa va dezvoltati din punct de vedere profesional?

 

    "În cadrul Spitalului Infosan am ocazia de a lucra alături de o echipă de profesioniști și dispunem de o dotare de excepție, cu aparatură ultraperformantă, tratând cazuri foarte complexe. Implicarea permanentă a colectivului clinicii în organizarea diferitelor congrese îmi oferă oportunitatea de a fi tot timpul foarte bine informată."

 

 

Care este modalitatea prin care comunicati cel mai eficient cu copilasii pentru a-i face sa stea cuminti la consultatie?

 

    "Atunci când pacientul meu este un copil încerc să îi ofer explicații cât mai detaliate astfel încât să înțeleagă ce se întâmplă în timpul consultului și îi prezint totul ca o mică poveste pentru a reuși să îl fac să coopereze."

 

 

Din interactiunea cu pacientii de toate varstele, care credeti ca este cheia succesului catre formarea unei relatii medic-pacient eficienta?

 

    "Din punctul meu de vedere cheia succesului în formarea unei relații medic – pacient eficientă este formată din încredere reciprocă, sinceritate, seriozitate și profesionalism."

 

CV Dr. Elena Avram

0788 47 85 35

Programări Online

© 2018 Clinica Infosan. Toate drepturile rezervate.